Lachen geeft Energie

In een lachworkshop zul je vaak bijzondere momenten beleven. Met andere mensen. Maar misschien ook wel met jezelf. Je zult wellicht nieuwe dingen ervaren, of nieuwe inzichten krijgen. Toch is een lachworkshop vooral bedoeld om te genieten. Niet in het minst vanwege de energie die je ervan krijgt!

Lachen in het NU

Lachen brengt je enorm in het NU. Het kan erg verrassend zijn wat er telkens gebeurt. Door de oefeningen en spelvormen spontaan aan te passen aan wat er op elk moment in de aanwezige groep leeft, kan een lachworkshop één groot spel worden, waardoor de energie optimaal kan stromen.

Mijn insteek is altijd luchtig en toegankelijk. Ik gebruik diverse spelvormen om met de lach te werken. Ook gebruik ik bepaalde technieken waarmee jij je lijf even een boost aan energie geeft.

Lachen geeft Energie

Aansluiten op de groep

De ene groep is de andere niet. En er zijn steeds andere invloeden. In een lachworkshop houd ik als workshopleider steeds rekening met de energie in de groep. Als mensen net gegeten hebben, kun je ze niet gelijk laten springen bijvoorbeeld. Maar er zijn wel andere manieren om toch weer energie te krijgen, zonder heel erg druk te doen.

Door aan te sluiten op hoe de groep is en wat de groep laat zien, kan het samen lachen en plezier maken heel makkelijk en laagdrempelig worden. Dan gaan we spelen met de groepsenergie…

Energie is het toverwoord

Lachen, spelen en plezier maken. Het toverwoord daarbij is energie! En dat is op verschillende manieren uit te werken.

Wist je dat er ook allerlei attributen kunnen worden gebruikt bij een lachworkshop? Wat denk je bijvoorbeeld dat ik zou doen met een grote windmolen? Kom op 19 mei 2019 naar de Grenzeloos Lachen Inspiratiedag en ontdek het zelf!

Gerdien Janse

 

Enthousiast? Schrijf je direct in voor de Grenzeloos Lachen Inspiratiedag 2019!